MatriXmethode

Herken je dit?

  • Bang dat er in de toekomst iets ergs gebeurt en belemmert dat nu al?
  • Last van spanning/stress dat wordt veroorzaakt door een “vol hoofd”?
  • Ervaar je blokkades?
  • Heb je problemen waar je niet over wil praten?
  • Stress op het werk?
  • Angsten zoals bijv. vliegangst, tandartsangst presentatieangst, hoogtevrees, rijangst, angst voor dieren of insecten

Wil je daar voorgoed vanaf?

De MatriXmethode is een manier om de strategie van de eigen beleving van iemand  te ontdekken en te laten vervangen als deze als een belemmering wordt ervaren. Het potentieel van de persoon wordt op die manier krachtig ingezet zodat hij/zij het zelf kan en gaat gebruiken.

Ik zet deze methode onder andere in als je een coachvraag hebt m.b.t.: angsten, blokkades, negatief zelfbeeld, onzekerheid, leer- en emotionele problemen, druk en vol hoofd, psychosomatische klachten zonder medische verklaring etc.

Ieder mens bedenkt voor zichzelf een eigen systeem om alle informatie, denkbeeldig, te onthouden in of buiten het hoofd. Iemand die gemakkelijk leert heeft een handige strategie. Iemand met leerproblemen hanteert vaak een onhandige manier. Dit kan je ook op latere leeftijd nog parten spelen.

Bij mentale problemen wordt samen de strategie van de beleving van die ene situatie ontdekt en vervangen. Een situatie heeft ooit echt plaatsgevonden of is al bedacht voor de toekomst. Situaties in het verleden zijn geweest. Daar wordt niets mee gedaan. Het is echt gebeurd.  Maar wat diegene er nu nog van weet is de strategie van die beleving van die situatie van toen.

Bij deze methode geldt ook dat de persoon zelf de oplossing bij zich draagt. Voor uitgebreidere informatie over de MatriXmethode verwijs ik je naar de site www.matrixmethodeinstituut.nl.