Over Manon Straus

Mijn naam is dus Manon Straus. Ik ben een transformationeel coach/trainer. Dat betekent dat ik coach op veranderingen die van binnenuit komen.

Ik help je te ontdekken dat je de antwoorden al bij je draagt

Ik verleen je de beste dienst als ik je help bij het vinden van je antwoord(en) en je op die manier begeleid bij het oplossen van je vraagstuk. Daarbij ga ik uit van de wetenschap dat de oplossing in je zit. Soms heb je echter hulp nodig bij het opsporen ervan. Er wordt je niets opgedrongen; ik help je om de weg vrij te maken. Als MatriXcoach bezit ik de tools om je ook te helpen bij het opruimen van  eventuele blokkades en angsten

Mijn overtuiging is dat je het leven het gelukkigst kunt leven als je zelf de regisseur bent

Dat wil zeggen dat je dealt met alles waarmee je te maken krijgt. Want op waar je mee te maken krijgt heb je soms geen invloed, maar wel op hoe je er mee om gaat. Dus het leven is deels maakbaar. Om de regie over je leven te hebben, zal je steeds keuzes moeten maken. Vervolgens heb je wat te doen met die keuzes. Ook niets doen is dan een bewuste keuze.

Voordat ik mijn eigen praktijk startte, heb ik ruim 10 jaar gewerkt als coach/trainer in de geestelijke gezondheidszorg. Daar begeleidde ik met name hulpverleners en managers bij het vergroten van (persoonlijk) leiderschap. Ik ben getrouwd en ben moeder van een tienerzoon. Samen met mijn gezin woon ik in Vleuten.

Eigenschappen die ik bij mij draag en die mij helpen om de coach te zijn die ik wil zijn: informeel, betrokken, doelgericht, humor, respectvol en confronterend met gevoel.

Voor mij is elk coachgesprek ook leren. Dus van elk gesprek neem ik weer een ervaring mee naar een volgend gesprek.

Lees hoe anderen een traject met mij ervaren hebben bij Referenties uit het hart.