Individuele Coaching

Voelen, kiezen, handelen en veranderen

Hoe doen we dat?

  Voelen: Door het gesprek en ook door (fysieke) oefeningen gaan we op onderzoek uit naar jouw gevoel dat is verbonden aan het vraagstuk waaraan we gaan werken; soms ligt er onder dit vraagstuk nog een ander vraagstuk. Jij bepaalt of je daar dan ook mee verder gaat;

  Kiezen: Je kiest vervolgens waaraan je wilt gaan werken waarbij ik je, waar nodig, help met keuzes maken;

  Handelen: We maken een stappenplan waarmee jij aan het werk gaat; je oefent en experimenteert in de coachsessies en zoveel mogelijk ook “in het echt”; Ook maak je tijdens het coachtraject een reflectieverslag. Hierin schrijf je wat je meemaakt in de sessies, welke inzichten je hebt gekregen door wat er plaatsvond, hoe je hiermee verder gaat en wat er wel en wat er niet werkt. Als je het traject afrondt heb je een logboek voor jezelf geschreven dat je ook in de toekomst kan ondersteunen.

 Veranderen: Door het “anders te doen dan anders” zul je merken dat er veranderingen plaatsvinden. Je ontdekt wat daarin goed werkt en daarvan ga je meer doen. Je ervaart dat je zelf anders gaat doen. Het is mogelijk dat mensen daardoor ook anders op jou gaan reageren.

In een coachtraject bij mij zullen we de omstandigheden creëren die nodig zijn om verandering in te zetten. Een veilige omgeving om uit je comfort zone te stappen, om te experimenteren. Ervaar hoe je regie neemt door keuzes te maken en je handelen daarop af te stemmen. Weet dat als je kiest, dat je ook iets verliest. Ik stimuleer, inspireer, motiveer en steun je in de stappen die je neemt. Ik behandel je met respect waarbij ik de confrontatie, als dat nodig is, ook zal aangaan.

Coaching kan bij mij thuis plaatsvinden maar ik kan ook naar jou toekomen. Of we maken samen een wandeling. Wat je wilt en wat de coaching ten goede komt.

Vraagstukken

Hieronder zie je enkele vraagstukken waarbij coaching kan helpen om keuzes te maken die bij jou horen en de antwoorden op de vragen te vinden die je zelf al bij je hebt. Daarmee kan de gewenste verandering in je gevoel, je denken en je handelen bewerkstelligd worden.

  • Regie: heb je het idee dat je alleen nog maar doet wat anderen van je verwachten? Dat je daardoor de regie langzaam verliest op je eigen leven? Hoe kom je weer bij wat voor jou belangrijk is?
  • Werk en privé: je hebt het gevoel dat je niet de dingen doet die je zou willen doen in je werk en evenmin in je privéleven. Je wens is om te doen wat er voor jou toe doet.
  • Werk: door veranderingen in je werk(omgeving) door bijvoorbeeld reorganisatie, door ontstane problemen in samenwerking  met collega’s of met je leidinggevende, lukt het niet om je werk met plezier te doen. Je wilt graag op een prettige manier kunnen werken.
  • Ouderschap: je bent ouder van een (jong) gezin en je ervaart dat je bijna geen tijd meer voor jezelf hebt. Je bent alleen maar druk met het organiseren van de zaken die moeten. Hoe vind je tijd voor jezelf? Of je bent net vader of moeder geworden en je had je daarbij een heel andere voorstelling gemaakt. Je voelt je helemaal niet zo gelukkig. Je verlangt er naar om gelukkig te zijn met je gezin.
  • Relatie: je merkt dat je kortere of langere tijd niet happy bent met je relatie. Je wilt onderzoeken wat je precies zou willen en wat je daarvoor zelf kan doen. Waar liggen jouw mogelijkheden?

Schroom niet om met een ander vraagstuk, dilemma of probleem dan die hierboven staan naar Helder Hart Coaching te komen!

Combinatie van lichaam en geest

Als je dat wilt kunnen we ook een vorm van ontspanningsmassage inzetten bij de coaching. Ben je heel druk in je hoofd en kun je moeilijk je gedachten stopzetten, dan kan een Helder Hart Massage goed helpen om los te laten.

Vind je het moeilijk om je gedachten onder woorden te brengen, dan kan een massage helpen om vanuit de rust die dat oplevert, je verhaal te vertellen.

Intake

Tijdens de gratis intake ondervinden we hoe de samenwerking is en kun je bepalen of je verder wilt gaan. Soms is e-coaching een goede optie, of ben je het meest geholpen met de MatriXmethode. De duur van een coachingstraject is afhankelijk van de complexiteit van de vraag. Gemiddeld duurt een traject 8 tot 10 gesprekken. Voor eenvoudige vragen kan 1 gesprek soms al voldoende zijn.

Tarieven

De kosten van een coachgesprek bedragen € 95,00 per uur  voor particulieren (incl. BTW) en € 135,00 per uur voor bedrijven (excl. BTW). Een coachgesprek duurt doorgaans anderhalf uur. Bij afzeggen van een afspraak tot 48 uur van tevoren breng ik geen kosten in rekening.

Lees meer over e-coaching en | of de MatriXmethode