Berichten

4 posts

Crisis met schuldgevoel

Sinds 2 weken hebben we thuis een best wel strikt social-distance beleid. Slechts voor het uitlaten van Saar (de hond) en af en toe een boodschap, begeven wij ons in het openbaar. We willen niet besmet worden met het C-virus en zeker niemand besmetten. We hebben kwetsbare, zieke ouders en zelf val ik ook onder de risicogroep. Mijn man kan goed vanuit huis zijn werk doen en onze zoon lukt het ook om zijn schoolwerk te doen. Geen van ons heeft gezondheidsklachten die op het Coronavirus lijken. Het gaat, gezien de situatie, in ons huis dus eigenlijk bijzonder goed.

Om mij heen, op social media, zijn mijn vakgenoten (coaches en trainers) creatief met het aanbieden van online oplossingen om hun werk te blijven doen. Webinars, online coachsessies, chatsessies, werksessies en nog meer als oplossing voor het coach- en trainingsaanbod in deze tijd. Interessant om te ontdekken wat er allemaal nog meer kan en hoe dit kan werken.

Mijn vak is dus coach/trainer en masseur. Een, tot voor kort, zinvol beroep maar nu, heel duidelijk, geen cruciaal beroep. En dat is waar mijn laarsje nu knelt…

Zijn coachthema’s als grenzen stellen, voor jezelf opkomen, nee-zeggen zonder buikpijn, wat is mijn volgende stap, etc. etc. in deze situatie van gezondheidsdreiging en grote onzekerheid, echt aan de orde? Ja, in theorie zou ik van alles kunnen bedenken waarom juist nu. En ja, misschien is er best animo bij mensen om aan de slag te gaan met deze onderwerpen in een coachgesprek.

Waar knelt ie dan?
Het knelt in mijn hoofd en in mijn buik omdat ik met mijn werk geen bijdrage kan leveren aan wat er nu primair nodig is. Zieke mensen beter maken. Eenzame mensen minder eenzaam laten zijn. Pijn verminderen bij diegenen die het zwaar hebben. De thema’s waarvan ik verstand heb, zijn in ieder geval bij mij op de achtergrond verdwenen. Een sluimerend schuldgevoel heeft zich aangediend…

In de komende tijd ga ik mijn hulp op verantwoorde wijze kan inzetten. Misschien het rondbrengen van voedselpakketten voor de voedselbank? De oudere mensen en de vrienden die single zijn extra aandacht geven. En ik krijg vast nog wel meer ingevingen.
Mijn hoofd en mijn hart zijn al een stuk helderder.

Training Minder stress meer levensplezier start weer in juni

De training Minder stress meer Levensplezier! gaat 17 oktober a.s. weer van start.

 

Heb je het gevoel dat je wordt geleefd? Dat je van alles moet en overvraagd wordt en je niet weet wat je kan doen om meer ruimte te ervaren?
Kom je te weinig toe aan wat jezelf wilt, of weet je niet goed meer wat je wilt?
Voel je je vlak en komen dingen niet echt meer bij je binnen of voel je je juist overprikkeld?
Last van negatieve gedachten, lusteloosheid of fysieke klachten zoals bijvoorbeeld slecht slapen, hoofdpijn, spijsverteringsklachten?
Dan is de training Minder stress meer levensplezier wat voor jou!

De training is een samenwerking tussen Helder Hart Coaching en Sanalifestyle en is door deelnemers gewaardeerd met een 8,7!

 

Enkele ervaringen van deelnemers

Erika
De training was echt een cadeautje voor mijzelf. Even tijd & aandacht voor mezelf en stilstaan om van daaruit weer vooruit te kunnen. Het programma zit goed in elkaar en wordt op een hele mooie, warme, natuurlijke manier begeleid door jullie. Jullie vullen elkaar goed aan en spelen in op wat er leeft in de groep. De prettige locatie en ook vooral de groep waarin je herkenning vindt en feedback van krijgt helpen ook. Het geeft toch ook wel weer inzicht en in ieder geval weer input en energie om mee aan de slag te gaan én blijven voor meer plezier & geluk.”

Carolien
Ik wil jullie graag bedanken voor de inzichten die jullie mij gegeven hebben tijdens de training.
Door deze training ben ik bewuster van mijn (onbewuste) gedachten en mijn (reactieve) gedrag. Ik ben blij met de handvatten die jullie aangereikt hebben. Ik heb de interactie met de andere deelnemers als erg prettig ervaren. En daar heb ik ook veel van geleerd.

Anita
Een hele waardevolle training! Veel geleerd, gevoeld en ervaren. Vol inzichten, ruimte voor een lach en emotie met een fantastische groep van 8 mensen. Een mooi aantal waarbij er ruimte was voor een ieder. Ik vind de trainers: Manon en Monique zeer professioneel, waarbij zij heel mooi inspeelde op hetgeen er gebeurde tijdens de trainingen in de groep. De training was voor mij zeer prikkelend en energiek.

 

Voor praktische informatie klik hier

 

 

 

 

Training Minder Stress meer Levensplezier!

 

 

Dacht je vorige maand nog: “Nog even doorbijten over anderhalve week is het kerstmis. Dan ben ik lekker een paar dagen vrij en kan de batterij weer opgeladen worden”? Nu is het nieuwe jaar weer gestart en ja, je bent wel wat uitgeruster maar om nou te zeggen dat je “als nieuw bent”…..

Dit is hoe het vaak gaat: de batterij blijkt veel leger te zijn en er is dus meer voor nodig om weer vol energie te zijn.
Overmatige stress en vervolgens burnout zijn de meest voorkomende oorzaken waardoor medewerkers uitvallen. Het onderkennen van de impact van stress, het herkennen van stress-signalen en het aanpakken van stressklachten is absoluut noodzakelijk om er niet ziek van te worden.
In de training Minder Stress meer Levensplezier! wordt stress vanuit verschillende invalshoeken benaderd. Het is namelijk bewezen dat overmatige stress zich altijd op meerdere levensgebieden afspeelt. De bekende druppel is dan de oorzaak van het uitvallen van iemand.
Deze training biedt inzicht in stress, stress-signalen, stressklachten. Praktische en gevarieerde tips en adviezen om grip op stress te krijgen en natuurlijk begeleiding bij het zetten van stappen naar verandering.
De eerstvolgende training wordt start op 7 februari 2018 en bestaat uit 4 bijeenkomsten. Deelname aan de training is op basis van open inschrijving.
Ook bieden wij incompany-trainingen aan voor groepen medewerkers. Zie de bijlage voor data, tijdstip, prijzen en locatie.
De trainingen worden gegeven door Monique Smit (ervaren coach/trainer van Sanalifestyle) en Manon Straus (ervaren coach/trainer Helderhartcoaching).

Meer informatie is te vinden als je klikt op de link

http://sanalifestyle.nl/minder-stress-meer-levensplezier

 

Training Minder Stress en meer Levensplezier

Hoe is het met jouw energiebalans? Ben je vaak moe en uitgeblust? Ervaar je stress? Dan is de training Minder stress meer Levensplezier! echt wat voor jou!
Stress overkomt je niet in één keer hier gaat een heel proces aan vooraf. We krijgen te maken met steeds meer prikkels waardoor de spanning beetje bij beetje, veelal ongemerkt, toeneemt. Merken we hier niets van? Als we eerlijk zijn wel. We slapen wat slechter, we zijn van tijd tot tijd wat prikkelbaarder, we hebben last van een stijve nek, sporten stellen we uit en ’s avonds zit je steeds vaker moe op de bank en heb je nergens zin in. Om maar een paar voorbeelden te noemen. We denken “Nog even doorbijten over anderhalve week is het kerstmis”. Zijn we lekker een paar dagen vrij en laden we de batterij weer op.

Herken jij dit? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met stress. En wat nu? Doorgaan met de spanning opvoeren of ga je er voor zorgen dat je grip op je stress krijgt en dat je weer meer gaat genieten? Spreekt dit laatste je aan en weet je niet zo goed waar te beginnen? Kom dan naar de training Minder stress meer levensplezier.

In vier ochtenden krijg jij inzicht in de aspecten die bij jou stress opleveren en krijg je informatie over wat stress is. Je vertaalt inzichten naar je eigen situatie en je leert luisteren en te voelen naar wat jouw lichaam jou vertelt en maak je de vertaalslag naar wat voor jou werkt.
Kijk voor meer informatie op: www.sanalifestyle.nl/minder-stress-meer-levensplezier

Deze training is een samenwerkingsverband van Manon Straus van Helder Hart Coaching en Monique Smit van SanaLifestyle